Certificat energetic Imobiliare Exclusive

 

 

 

Certificatul de performanţă energetică este un document tehnic care atestă performanţa energetică a unei clădiri şi cuprinde valori de referinţă, care permit consumatorilor să compare şi să evalueze performanţa energetică.

Pentru clădirile existente, certificatul de performanţă energetică este însoţit şi de recomandări de reducere a costurilor prin îmbunătăţirea performanţei energetice.

Certificatul de performanţă energetică se elaborează pentru clădirile de locuit, birouri, şcoli, grădiniţe, spitale, hoteluri şi alte clădiri, care se construiesc, sunt vândute sau închiriate.

Certificatul de performanţă energetică este eliberat de către auditori energetici - persoane fizice atestate în condiţiile legii. Perioada de valabilitate a unui certificat de performanţă energetică este de 10 ani de la data înregistrării acestuia.

Legea 372/2005 stabileşte obligativitatea elaborării unui certificat de performanță energetică (certificat energetic) pentru toate clădirile noi sau vechi care sunt vândute sau închiriate începând din 2010.

Certificatul de Performanţă Energetică (Certificatul Energetic) va include consumul de energie al construcţiei determinat de către un auditor energetic, precum şi valori de referinţă care să permită evaluarea sa. Astfel, în funcţie de energia consumată pentru încălzirea locuinţei, climatizare, iluminat artificial etc., apartamentul va primi un calificativ de la A la G.

Un apartament care a primit calificativul G (cel mai neperformant) trebuie evitat, având un consum foarte ridicat de energie ceea ce presupune cheltuielile la întreţinere foarte mari. În acest fel calitatea termoizolaţiei clădirii se va regăsi în preţului de vânzare al imobilului sau chiria percepută.

 

© Copyright 2021 imobiliare-exclusive.ro. O solutie Soft Imobiliar si VDI.ro